Card de sanatate neemis

Întrebare pusă de gabriela bosianu
 

Am verificat in adresa de mai sus si mi se spune ca persoana respectiva este asigurata dar nu are card de sanatate emis. Unde ma pot interesa de existenta cardului si cum pot intra in posesia lui? Mentionez ca persoana in cauza este cardiaca si nu i se elibereaza reteta fara cardul de sanatate. Multumesc anticipat.

28 Comments

 1. Am verificat in adresa de mai sus si mi se spune ca persoana respectiva este asigurata dar nu are card de sanatate emis. Unde ma pot interesa de existenta cardului si cum pot intra in posesia lui? Mentionez ca persoana in cauza este cardiaca si nu i se elibereaza reteta fara cardul de sanatate.De asemenea este asigurata a Casei OPSNAJ . Multumesc anticipat.

 2. Fiica mea nu a primit cardul national de sanatate. Justificarea CNAS este ca fiind studenta in Anglia, cu un an Erasmus in Olanda , netrimisa de statul roman, nu poate beneficia de card de sanatate decat daca plateste asigurarea la sectia financiara, desi nu a lucrat niciodata. Mi s-a spus ca existenta unui card de sanatate nu echivaleaza cu asigurarea medicala desi ea este inscrisa la un medic de familie.Va rog sa confirmati cele de mai sus si sa-mi indicati cum se poate intra in posesia cardului national respectiv european in aceasta situatie.
  Va multumesc
  Radulescu Rocsana

 3. Am verificat cu CNP si nu am card emis, lucrez in justitie sunt asigurata la OPSNAJ si de 18 ani platesc bani frumosi la asigurari de sanatate iar acum daca nu am card trebuie sa platesc totul ca un neasigurat Sunt ff suparata si revoltata , poate voi initia si eu un proces colectiv ! Trebuie sa existe un precedent!

 4. Buna ziua,

  Sunt din Brasov. Mamei mele, desi este asigurata nu i s-a emis cardul de sanatate. Asa reiese si din verificarea facuta on-line. La inceputul acestui an a depus toate actele la CNAS Brasov pentru a-l primi, dar pana in prezent singurul raspuns a fost ca urmeaza sa fie primit prin posta. A trecut foarte mult timp, dar ce ne ingrijoreaza cel mai mult este faptul ca ni s-a spus ca din septembrie anul trecut nu s-au mai tiparit carduri!!! In Brasov nu primesc sesizari scrise. Ce putem face pe mai departe? Nu mai putem astepta. Trebuie sa mai fie o modalitate prin care vocea noastra sa fie auzita si sa rezolvam aceasta problema. Multumesc anticipat!

 5. Tatal meu, angajat MAI, deci, asigurat OPSNAJ, nu are cardul emis desi apare ca fiind asigurat. Avem nevoie urgenta de card deoarce nimeni nu ne poate elibera din farmacie nici un medicament compensat. Unde trebuie sa ma adresez pentru a intra in posesia cardului sau macar a acelei adeverinte ce tine loc de card?

  Va multumesc!

 6. Sotia mea este asigurata la CASAOPSNAJ. Eu la fel. Eu am primit cardul, ea nu. Orice interventie la CASAOPSNAJ si la CNAS/CASMB are acelasi raspuns: eliberarea se face automat de sistemul informatic, asteptati, pana atunci folositi adeverinta de asigurat.
  Si asteptam de aproape 3 ani. Pana cand?

 7. Toti membrii familiei au primit cardul numai eu nu, am fost de citeva ori la casa de asigurari OPSNAJ si mi-au spus ca nu de ei depinde ca nu a fost tiparit. Am nevoie de card.

 8. Cum as putea intra in posesia cardului de sanatate?va multumesc

 9. Buna ziua,
  In aceeasi situatie ca si dvs. ma aflu si eu. Am mers astazi la CASMB, au verificat sunt asigurata si nu am card emis. Trebuie sa asteptam deoarece nu stiu cand se vor emite aceste carduri din oficiu. Mi a dat 2 hartii prin care conform Ordinului CNAS 581/2014 si ord 98/2015 prin care scrie clar „Calitatea de asigurat si stadiul emiterii cardului national se verifica de catre furnizorii de servicii medicale (medici, farmacisti, spitale) care AU OBLIGATIA sa acceseze platforma informatica a asiguratilor sociale de sanatate PIAS.” Daca nu ni se ofera serviciile medicale „ingradirea serviciilor medicale la care aveti dr. In calitate de platitor de contributii de sanatate.” Drept pt care ni se solicita sa semnalam in scris sau pe adresa de e-mail secretariat.control@casmb.ro acest lucru. Precizand numele dvs cat si a furnizorului ce refuza acest lucru.
  Din pacate astea sunt toate informatiile ce le am primit astazi.
  O zi buna. Si poate mai avem si alte solutii.

 10. Sunt asigurat la CASAOPSNAJ. Si nu am primit cardul. Orice interventie personala la CASAOPSNAJ si la CNAS/CASMB are acelasi raspuns: eliberarea se face automat de sistemul informatic, asteptati nu sunt bani alocati pentru emiterea de carduri, pana atunci folositi adeverinta de asigurat, care nu este pe placul medicilor ce acorda asistenta medicala. Si astept de aproape 2-3 ani.
  Vreau sa știu si eu de ce cardul meu nu s-a emis. Si ce demersuri trebuie sa mai fac in acest sens ?

 11. Sotiei mele Caplea Radita nu i s-a emis niciodata cardul de sanatate. Am verificat pe internet si apare ca persoana asigurata. Unde trebuie sa ma adresez pentru a intra in posesia cardului? Multumesc!

 12. Sunt angajata de 2 ani si nu am card de sănătate. Am fost la ei si mi-au zis ca nu s-a emis cardul. Am fost cu adeverinta de salariat la ei si am depus o cerere.Sunt câteva luni bune de cand am fost si nu am primit nimic.

 13. Sunt asigurat, am inceput demersurile pentru obtinerea cardului la CNAS Dolj din februarie 2016 si nici pana la ora actuala nu am primit cardul. Ce e de facut?

  Multumesc anticipat

 14. Desi sunt asigurat nu s-a emis card de sanatate , problema este ca nu pot beneficia de medicamente compensate deoarece nu am card de sanatate. Ma puteti indruma ce anume sa intreprind pentru a mi se emite acest card de sanatate .

 15. Baiatul meu Firoiu Bogdan este asigurat dar nu i s-a emis cardul. Ce putem face ca are nevoie de card fiind bolnav?

 16. Buna seara, am o întrebare: Sunt cardiaca, sunt asigurata dar nu am card de sanatate emis. Ce pot face pt a intra în posesia cardului de sanatate. Va multumesc.

 17. Aceeasi intrebare o am si eu: 2 asigurati la Opsnaj, unul a primit cardul, unul nu ! Se mai tiparesc carduri sau a fost doar „o valva”, cine a primit bine ! cine nu, sa umble pe drumuri dupa adeverinte etc ! multumesc.

 18. Sunt angajata si nu am card de sanatatate, cardul nu a foat emis si nici nu se afla la CAS. Ce trebuie sa fac ca sa am card de sanatate, precizez ca sunt asigurata.

 19. Sunt angajata si nu am card de sanatatate, cardul nu a foat emis si nici nu se afla la CAS. Ce trebuie sa fac ca sa am card de sanatate, precizez ca sunt asigurata. Va multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Current ye@r *